Tean luontoillat

(My photo presentations of Finnish national parks)

TULE mukaan suosittuihin ja kaikille avoimiin KANSALLISPUISTOILTOIHINI,  joissa kerron valokuvin ja sanoin kaikista Suomen 41 kansallispuistosta. Vapaa pääsy.

.

Oulun pääkirjastossa

.

 .
   “Kiitos, oli erityisen ihana, koskettava tilaisuus. Lapissa asuneena tilaisuutesi kosketti minua erityisesti. Olet Tea kyllä lahja meille. Työsi ja innostuksesi sai minut jopa liikuttuneeksi. Multimediavideo oli kaiken hyvän huipentuma. Kyyneleet poskillani olivat onnen mutta myös kaipauksen täyttämät.  Kiitos ja hyviä hetkiä jatkoonkin. Fanitan sinua”. A.P.
“Kuules Tea!  Nyt oli  henkeäsalpaava pläjäys Järvenpää-talolla kansallispuistoista.  Ihan nousi pala kurkkuun.  Kiitos hienosta esityksestä, kuvista , musiikista… Hyvää jatkoa!”  H.K.

Lisää palautetta alempana.

ESITYKSENI:  Kansallispuistot – maamme luonnon helmet

* Tärkein tehtäväni niin kirjallani, kansallispuistoilloillani ja valokuvanäyttelylläni on innostaa ihmisiä lähtemään luontoon omille retkilleen. *

Esitykseni kansallispuistoillassa käsittää noin 50-60 minuutin pituisen kuva+puhe-esityksen, jossa kerron valokuvin ja sanoin kaikista 41 Suomen kansallispuistosta. Esityksen pituutta voidaan tarvittaessa muuttaa. Sen jälkeen näytän vielä loppuhuipennuksena 12 minuutin multimediaesityksen, jossa on videota, still-kuvia, musiikkia, luonnon ääniä.  Multimedia on koottu alan ammattilaisen kanssa yhdessä. Lopuksi keskustelua ja ajatusten vaihtoa aiheesta. Halukkaat voivat ostaa 35 eurolla kirjani (signeerauksella ja/tai omistuskirjoituksella).

KALENTERI  2020-2024  /  Ajankohdat ja paikkakunnat

4.5.2024 Sodankylä. Kansallispuistoesitykseni lauantaina klo 13-14.30 Sodankylän kirjastossa. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. Mainos tapahtumasta myös facebookissa.

6-7.10.2023 Tahko, Nilsiä (Kuopio). Kansallispuistokuvaesitykseni Luontofest-tapahtumassa pe 6.10 klo 13-14.30 ja la 7.10 klo 14.30-16.00.  Luontofest

20-22.1-23 Matka2023 -messut, Pasila, Helsinki (yksi esiintyminen per päivä)

12.11-22 Kainuun kirjamessut @ Sotkamo.

28.10-22 (klo 13.30) Helsingin kirjamessut

9.7-22 Kuortaneen urheiluopisto, Ultra-päivät

Kemin kirjasto  –  Siirretään myöhempään ajankohtaan

10.11-20 (ti klo 18) Rovaniemi, LapinAMK (Borealis-auditoria jossa 230 paikkaa), Jokiväylä 11 (järjestäjänä SLL:n Rovaniemen osasto, Lapin AMK ja Lapin lintutieteellinen yhdistys)

7.10-20 (ke klo 17.30) Jyväskylä, Palokan koulukeskus, Koivutie 5 (järjestäjänä Jyväskylän kaupunginkirjasto, Palokan aluekirjasto)

6.10-20 (ti klo 18)  Savonlinna, Taidelukion juhlasali (järjestäjinä Savonlinnan kulttuuritoimi ja Taidelukio, Retki-Toverit ry, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, Savonlinnan Fotokerho)

5.10-20 (ma klo 18) Kitee, Sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarinen, Kitee-sali (järjestäjinä Kiteen kaupunki ja Keski-Karjalan luonto ry)

1.10-20 (to klo 17.30) Tohmajärvi, Kunnanvirasto, Valtuustosali (järjestäjänä Tohmajärven kirjasto, opisto, kunta). –– 26.9-20 (la klo 14) Lapua, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Alajoki-sali (järjestäjinä Lapuan kansalaisopisto ja Lapuan ympäristöyhdistys ry). –– 22.9-20 (ti klo 18)  Liminka, Limingan Taidekoulu (järjestäjänä Limingas kirjasto ja kunta). –– 5.3-20 (to klo 18) Hyvinkään kaupunkinkirjasto  (Järjestäjinä kirjaston lisäksi Hyvinkään Latu ry ja Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys). –– 3.3-20 (ti klo 18) Imatra, Kulttuuritalo Virta, Kaleva-sali (järjestäjinä kaupungin kirjasto ja Imatran seudun luonnonsuojeluyhdistys ry). –– 2.3 (ma klo 17.00) Porvoon pääkirjasto. –– 28.1 (ti klo 18) Kalajoki, kirjaston Virta-sali. –– 27.1 (ma klo 18) Pietarsaari, kaupunginkirjasto (järjestäjinä kaupunginkirjasto ja Pietarsaaren luonto ry). –– 23.1 (to klo 17.30) Vaasan kirjasto, Draama-sali (Järjestäjänä kirjaston lisäksi Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry ja Aluehallintovirasto). –– 22.1 (ke klo 18) Alavus (järjestäjänä Lakeudenportin kansalaisopisto).

.

PALAUTETTA kansallispuistoillastani (feedback):

12.2-20 – Kävit Vaasassa esittelemässä kansallispuistojamme kuvillasi ja elävöitit niitä upeasti henkilökohtaisilla kokemuksillasi.  Ilta oli kiinnostava jo oman taustani pohjalta. Kyllä kannatti laihialaisenkin tulla!  Sinun kirjasi herätti muistoja ja silmien eteen avautui kuvien kautta värit ja maisemat tunnelmineen. Useat kansallispuistot ovat tuttuja mutta syntyi tarve uusillekin seikkailuille. Kiitos!  Kaikesta näkee ja kuulee sekä kirjan luettuaan tajuaa kuinka paljon olet asioihin perehtynyt ja nähnyt vaivaa. Luonto palkitsee onneksi monin eri tavoin siellä liikkujan.  Olet taitavasti ja tarkasti kuvaillut luontoa, kohteita, elämää eri muodoissaan ja hyvin lajitietoutta antaen. Loistavat kuvat täydentävät tunnelmaan pääsemistä täydellisesti!  Kiitos sinulle ja nautinnollisia luontoelämyksiä! AK

Marraskuu 2019  – Early birthday gift from @KL…  —- The national parks of Finland by Tea Karvinen. What a fantastic book with great pictures. It covers all the 40 national parks here in Finland, gives details of the areas, size, photos, etc. … a must for any Hiker who wants to trek through these areas!  Thank you Tea J I am so pleased to get your book, it gives me more inspiration and insight to visit many more parks here in Finland. I have been to a few already, Hossa, Tiilikkajärvi, Hiidenportti, Rokua, Oulanka to name a few but your book makes me yearn for more. Thank you for all your hard work over the 7 years it took to gather the kilometres on the trails, the knowledge and photographs J Here is one very happy customer J –  (SL – Englishmaninfinland)

27.8-19 – Kiitos huikeasta luonto-illasta Jämsässä. Kirjan olen omistanut jo jonkin aikaa mutta illan paras anti oli voimauttavat ajatuksesi intuitiosta ja elämän merkittävistä asioista. Kiitos elämäntyöstäsi. S.R.

2.9-19  – Kiitos, oli erityisen ihana, koskettava tilaisuus (Parkanossa). Lapissa asuneena tilaisuutesi kosketti minua erityisesti. Maksan kirjasi tänään. Olet Tea kyllä lahja meille. Työsi ja innostuksesi sai minut jopa liikuttuneeksi. Multimediavideo oli kaiken hyvän huipentuma. Kyyneleet poskillani olivat onnen mutta myös kaipauksen täyttämät. Kiitos ja hyviä hetkiä jatkoonkin. Fanitan sinua. A.P.

Huhtikuu 2018: Haluan kiittää sinua unohtumattomasta luontoillasta Ylläksen Kellokkaassa 5.4.2018. Olin siellä 85-v. äitini kanssa ja nautimme siitä molemmat. Osa paikoista, joita esittelit, oli meille jo entuudestaan tuttuja, mutta suuri osa tuntemattomia. Hienot valokuvasi ja mahtava multimediaesityksesi vievät meidät uusiin sielun maisemiin. Tuntui, kuin olisi päässyt niihin itse. Innostuksesi oli tarttuvaa. Uskon myös siihen, että kun menemme luontoon – kansallispuistoihin, opimme arvostamaan luontoa ja nauttimaan siitä. Samalla haluamme sitä suojella.  En ole varmasti ainoa, jota esityksesi on innostanut. Lisää tällaista! Pelottomuutesi luonnossa liikkumiseen ja erityisesti yksin luonnossa liikkumiseen teki minuun suuren vaikutuksen. Jollei uskalla lähteä yksin, kannattaa ainakin lähteä “hiljaisen” ystävän kanssa. Luonnossa liikkuminen, hiljaisuus on voimaannuttava kokemus.  Kirjasi on todellinen kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle.
Lisää luontokuvia, kiitos! Ne auttavat jaksamaan arkipäivinä, kun ei ehdi eikä pääse luontoon ja hiljaisuuteen.

19.9-18 (Luontokeskus Naava): Kiitos! Ihana, inspiroiva ilta – koskettavia kuvia. Luonto on (rakas/sydän -hymiö). M-R.M.

23.10-18 Kiitos hienosta illasta eilen Porin kirjastossa! Liikutuin siitä kauneudesta mitä Suomesta löytyy.

23.10-18 Kiitos vielä illasta Porin kirjastossa. Olin hieman viluinen ja väsynyt ja ajattelin, että lähdenkö vai en, mutta onneksi lähdin! Palatessani olin täynnä energiaa ja aloin heti lukea kirjaasi…  Halusin vain sanoa kuinka kiitollinen ja lumoutunut olin esityksestäsi.

8.2-19 Olin kuuntelemassa kansallispuistoesitelmääsi eilen Metsähistorian seuran tilaisuudessa ja halusin vain kertoa, että se oli valtavan inspiroiva. Suomen luonto on niin mahtava, ja toit sen upeasti esiin. Olen palaamassa Suomeen melkein 18 ulkomaan vuoden jalkeen ja koti-ikäväni metsiin, meren rantaan ja järville on ollut aivan raastavaa. Kyyneleet valuivat poskille kun katsoin tilaisuuden lopussa multimediaesitystäsi.

Aiheeseen  liittyviä  julkaistuja  LEHTIJUTTUJA:

Kotiliesi 2018  –––   Visit Finland 1/2018  –––  Ilta-Sanomat 9/2017  –––     Retkipaikka.fi 6/2018   –––  Iltalehti 9/2017   –––  Kuukkeli 12/2018  –––    Länsi-Savo 5/2019  –––  https://retkipaikka.fi/esittelyssa-tea-karvisen-nayttava-uutuusteos-kansallispuistot-maamme-luonnon-helmet/  –––  Kalajokilaakso 9/2018  –––  Satakunnan Kansa 10/2018  –––  Retkipaikka.fi 9/2017  –––  Helsingin Sanomat 8/2017  –––  This is Finland 2018  –––  Retkipaikka.fi 9/2017 –––  YLE1 Aamu-tv 2017

In the main library of Jyväskylä / Jyväskylän pääkirjastossa ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

KALENTERI  2019  /  Ajankohdat ja paikkakunnat

12.11 (ti) Kuusankoski-talo, Kouvola – Suomen luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piirin luontoilta  –––  23.10 (ke klo 18) Järvenpää-talon Juhani Aho -sali (järjestäjinä Järvenpään kirjasto ja opisto)  –––  3.10 (to klo 18.30) Pyhäjärvi, Seurakuntakeskus, sali = Pyhän Annan kirkko (järjestäjänä Pyhäjärven kirjasto ja kulttuuritoimi)  –––  2.10 (ke klo 18) Perho, kunnanvirasto, Haanensali. (järjestäjänä Perhon kunta ja Suomen luonnonsuojelunliiton Pohjanmaan piiri  –––  30.9 (ma klo 18) Kauhajoki. Kirjastotalo, Panula-opiston musiikkisali (järjestäjänä kansalaisopisto, kirjasto sekä Suomen luonnonsuojelunliiton Pohjanmaan piiri)  –––  29.8 (to klo 18) Parkano, Koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnan Wrede-sali. Järjestäjinä kaupungin kulttuuripalvelut ja Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys ry.  –––  28.8 (ke klo 18) Virtain kirjasto, esitys kaupungintalon valtuustosalissa  –––  27.8 (ti klo 18) Jämsä. Esitys Jämsänjoen yhtenäiskoulussa, Paunun auditoriossa. Järjestäjänä Jämsän kaupunginkirjasto.  –––  7.7 (su) Konnevesi-päivät, esitys sunnuntaina 7.7 kunnantalon Konnevesi-salissa.  –––  28.5 (ti klo 17.30) Mikkelin kirjaston Mikkeli-sali (mukana järjestämässä myös Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys sekä Mikkelin Latu ry)  –––  23.5 (to klo 18)  Rautalampi (järjestäjinä kirjaston lisäksi kunnan liikunta- ja kulttuuritoimi)  –––  21.5 (ti) Iisalmen kirjasto (järjestäjinä kirjaston lisäksi Iisalmen kameraseura ja Tunturikerho Tsietsa)  –––  3.4 (ke klo 18) Töölön kirjasto, Helsinki  –––  20.2 (ke klo 18) Jyväskylän pääkirjasto Minnansali (järjestäjinä kirjaston lisäksi Docendo-kustantamo).  –––  21.2  (to klo 17.30)  Äänekosken kaupunginkirjasto  –––  17.2 (su) Keitele Photo (Keiteleen Kameraseuran 30-vuotisjuhlatapahtuma Nilakan Yhtenäiskoululla klo 13-16.30. Os. Koulutie 3-4, Keitele).  –––  8.2 (klo 14-17 – Esitykseni on viimeisenä) Metsähistorian Seura, Talven selän taittajaiset, Tieteiden talo, Kirkkokatu, Helsinki  –––  2.2 (la klo 16 näyttelyn avajaiset. Klo 17 kansallispuistoilta) Luontokeskus UKKO Kolin kansallispuistossa. Valokuvanäyttelyni “Kansallispuistot – maamme luonnon helmet” avajaiset, jonka jälkeen kansallispuistoilta / kuvaesitys kaikista kansallispuistoistamme.  –––  24.1 (to klo 18)   Kontiolahden koulukeskus, Ohto-sali (järjestäjinä Kontiolahden kirjasto ja kulttuuripalvelut, Joensuun seutukirjasto, Kontiolahden Luonnonystävät ja Joensuun Latu ry)  –––  23.1 (ke klo 17.30) Varkauden kaupunginkirjasto (järjestäjänä myös Varkauden Kameraseura sekä kaupungin liikuntapalvelut).

KALENTERI  2018  /  Ajankohdat ja paikkakunnat

25.10  Ikaalisten kaupunginkirjasto (järjestetään yhdessä Ikaalisten Kuntoilijat ry:n kanssa)   –––––   23.10  Porin kaupunginkirjasto (järjestetään yhdessä Porin Latu ry:n sekä kaupungin vapaa-aikaviraston kanssa).   –––––   19.9  Luontokeskus Naava, Pyhä-Luoston kansallispuisto   –––––   13.9  Oulun kaupunginkirjasto, Oulu opisto, Oulun Latu ry ja Lapinkävijät Owla   –––––   12.9-18 Ylivieskan kaupunginkirjasto ja Ylivieskan Latu ry.  * Lehtijuttu kansallispuistoprojektistani *   –––––   11.9-18  Sievin kirjasto ja Sievin perhepalvelukeskus (järjestäjätahot)   –––––   10.9-18  Kokkolan kaupunginkirjasto   –––––   6.9-18  Lappajärven kunnankirjasto Etelä-Pohjanmaalla   –––––   5.9-18  Seinäjoen kaupunginkirjasto (järjestää yhdessä kaupungin liikuntatoimen kanssa)   –––––   4.9-18  Valkeakoski-opisto ja  Valkeakosken kirjasto   –––––   28.8-18  Turun pääkirjasto   –––––   25.8-18  Kerron kansallispuistoistamme ja näytän 12min. multimediaesityksen luontokeskuksessa Teijon kansallispuistossa klo 12 ja klo 13. Olen paikalla parisen tuntia. Tule kuuntelemaan retkivinkkejä!   –––––   16.6-18  Kerron kansallispuistoistamme Heretyn kämppäkahvilassa Isojärven kansallispuistossa klo 11-12.  –––––   7-10.6-18 Riihimäen Erämessut –– 22.5-18 Pieksamäen kirjasto –– 19.5-18 Arktika, Virolahti ––  3.4 Pallas & 4.4 Hetta & 5.4 Ylläs –– 21.3-18 Joensuu (Kameraseura ja Joensuun Latu) –– 21.3-18  Lappeenrannan kirjasto –– 7.3-18 Keravan kirjasto –– 3-4.3-18 Kuva & Kamera -messut Helsingin Messukeskuksessa (3 esitystä) –– 21.2-18 Rovaniemen kirjasto (ja Ounasvaaran Latu)

.

Seinäjoen kirjastossa syyskuussa 2018.

Markkinointimateriaalia tästä linkistä.