Book

Kirja: Kansallispuistot – maamme luonnon helmet

(ENG below)

VIHDOIN se on ilmestynyt – 7 vuoden työn jälkeen. Yli 700 kansallispuistoissamme vietettyä päivää, yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää pois kotoa – ja liikaa tietokoneen äärellä istumista on nyt takana päin. Olen haastatellut yli 150 henkilöä kirjan tekstejä varten. Pyysin näitä asiantuntijoita mukaan retkilleni maastoon.

“Lukijan helpotukseksi kirja ei ole tekninen luettelo käymisen arvoisista paikoista hengästyttävine numerotietoineen. Kirja ei yllytä suorittamiseen.  Sen sijaan Karvinen kuljettaa lukijan kansallispuistoihin kuin persoonallinen opas, jota tekee mieli kuunnella.” (Maaseudun Tulevaisuus 20.9-17 Suvi Jylhänlehto).

TILAUKSET: Täytä alapuolella oleva lomake TAI lähetä sähköpostia: teakarvinen(at)gmail.com. 

Hinta 35e + postitus 5e.  Lähetän tilitiedot tai laskun sähköpostilla. Annatko osoitteen lisäksi myös puhelinnumeron postia varten. Kerro myös, haluatko minun nimikirjoitukseni lisäksi omistuskirjoituksen saajan henkilön etunimelle, tms. Postitan kirjojani myös ulkomaille. Postitus Eurooppaan noin 25e ja Euroopan ulkopuolelle noin 40 e.

UPDATE Nov. 2019: Seitsemäs painos ilmestyi kesäkuussa 2019. Kustantaja: Docendo.

  • K A T S O uusi multimediakuvaesitykseni Suomen kansallispuistoista.

  • KATSO sivun alalaidassa (lomakkeen alla) oleva lukijapalaute kirjastani!

  • K A T S O maistiaisia kirjasta. (Mukana myös Aamu tv:n haastatteluni valokuvineen sekä julkaistuja lehtijuttuja projektistani ja minusta).

 

 

Book: The National Parks of Finland

F I N A L L Y!  After 7 years of work. My new book of Finnish national parks was published end of August 2017. The book is available in Finnish and English languages (different books).

See some pages of the book, the brochure and some published articles here.

See my new multimediapresentation of the Finnish national parks.

 

There has been more than enough passion for making this book & touring the 40 national parks during total of over 700 days (since 2010).  I have driven my car over 140 000 km, and traveled over 200 days EACH year as well as sat next to my computer too much.  I interviewed total of over 150 people, who know the parks much better than me. I asked these people to join me on my trips in different national parks.

In 2017 Finland is celebrating its 100 years of independence.  My book is a present for our country and part of the official “Suomi100” program.  With the book I hope to encourage people to go out there and explore the great nature we have in this country. People need nature in order to stay healthy physically as well as mentally.

BOOK ORDERS: Please, fill out the form below here OR send an e-mail to me:  teakarvinen (at) gmail.com.

The book costs 35 euros + shipping. People from abroad can pay me via PayPall.  You will get more info by e-mail from me. The shipping cost in Finland is 5 euros. Shipping to Europe is about 25-29 euros and about 42 euros overseas. When you order the book, please tell me also if you want me to write anything else than my signature in there. Is the book for you or perhaps for someone else? Thank you.

Tilaa kirja/ Order the Book

Voit tilata kirjan suoraan minulta täyttämällä alla olevan lomakkeen!
.

Kansallispuistot -maamme luonnon helmetThe National Parks of Finland


.

____________________

Saamaani PALAUTETTA kirjasta / feedback from readers:

”Kirja on luettu mielenkiinnolla ja innolla läpi nautiskellen! Tulipa käytyä helposti kansallispuistot läpi lukiessa. Kirja on hyvä opas jatkaessani itse perheen perustamisen myötä kesken jäänyttä kansallispuistokierrosta. Olet tehnyt valtavan urakan. Kuvat ovat todella hienoja ja tarinat kerrassaan mahtavasti kerrottuja.  Monet naurut sain nauraa lukiessani ja monille olen kirjaa suositellut. :-)  Kirja yllätti hauskuudella ja kattavalla tietopaketillaan. Tällaiselle teokselle oli sopiva paikka näin juhlavuotenamme.”   – Kaarina H.

”Kirjaa pitää selata uudelleen jatkuvasti. Kuvat puhuttelevat sieluun saakka. Tämän laitan jakoon faceen. Haluan ihmisten löytävän tämän täydellisen luonto-HELMEN. Ison urakan olet tehnyt. Onhan lopputulos oikea AARRE!”  – Sirkka K.

“Karvisen kirjassa on myös hauskoja anekdootteja puistojen historiasta: hän kertoo Lemmenjoen kullankaivajat hurmanneesta kauniista Petronellasta, ja Hiidenportin kansallispuistossa asuneista pontikankeittäjistä joiden ryyppyjä riski Elsa-emäntä säännösteli. Tiilikan kansallispuiston osuudessa tulee esiin savon murre, Lieksan Patvinsuon puistoon taas liittyy kalamaja jolla Hollannin silloinen prinsessa Beatrix vietti häämatkaansa. Rauhallisen paikan oli vinkannut Urho Kekkonen.” IL 13.9-17 Marianne Zitting

“Thank you dear Téa for mailing it to me! Your whole book is just stunning, not only the photographs but the texts too; words and emotions of an incredibly strong, passionate and dedicated woman.”  – Elizabeth W.

“Lukijan helpotukseksi kirja ei ole tekninen luettelo käymisen arvoisista paikoista hengästyttävine numerotietoineen. Kirja ei yllytä suorittamaan. Sen sijaan Karvinen kuljettaa lukijan kansallispuistoihin kuin persoonallinen opas, jota tekee mieli kuunnella.” – Suvi Jylhänlehto / Maaseudun Tulevaisuus 20.9-17

”Tämä on todella HIENO kirja. Ymmärrän, että työmäärä on ollut valtava. Lopputulos on mielestäni tasapainoinen ja onnistunut tuoden olennaisen hyvin ja kauniisti esiin (tehden kunniaa mahtavalle luonnollemme).”   – Klaus K.

”Kirja on ihana, tuli hirveä hinku päästä retkelle joka paikkaan, niihinkin puistoihin joista oli ajatellut ettei niin kiinnosta. Eli toimii niin kuin olit ajatellutkin :-)”    – Tuija K.

”Sallit annettavan palautetta kirjastasi Kansallispuistot Maamme luonnon helmet. Kiitos kirjasta, jonka luin miltei yhdeltä istumalta ja osan jo kahteen kertaan. Olin kuvitellut kirjan sisältävän pääosin valokuvia, mutta olin tosi yllättynyt sen ihanasta muustakin sisällöstä – “jutustelevista” teksteistä, historian liittämisestä tuokiokuviksi mukaan sekä huumorin pilkahtelusta. Tuntui kuin olisin ollut retkillä kuulolla, miten asiaa tuntevat paikalliset ja muut opastajat olivat mukana kertomassa omilla nimillään. Voi sitä kasvien ja eläinten outojen nimien määrää, joita en ollut koskaan kuullutkaan. Koska olen iältäni jo 78 vuotta, ovat jotkut kuvatut toiminnot minulle tuttuja lapsuudestani Pohjois-Karjalassa ja muistelen niitä nyt Varsinais-Suomessa…  Kirja tulee olemaan seurassani tiiviisti enkä helpolla väsy sen antiin.  Toivotan hyvää jatkoa kirjailijan ja valokuvaajan uralle!” – Aino K.

”Tea, huikeita kuvia! Ja hyvä tv-haastattelu. Loppusanasi saivat kylmät väreet kroppaan. Olet kyllä alasi huippu!”  – Kaisa V.

”Nyt nähtävinä olevat kuvat ovat kaikki ihan verenseisauttavia.”  – Risto P.

“Tea Karvisen kuvat saavat haukkomaan henkeä, ja aistimaan auringon lämmön, metsän tuoksun, aamukasteen ja pakkasyön hiljaisuuden. Kyynel nousee silmäkulmaan: elämme satumaisen kauniissa maassa. Historia, kulttuuri, elinkeinot ja luonnontuntemus punoutuvat luontevasti yhteen, kun kuunnellaan kansallispuistojen ihmisten tarinoita. Eiväthän ne elämässä erillisiä olekaan. Lukiessa oppii ihan huomaamattaan vaikka mitä. Tämän kirjan haluan antaa sekä vanhemmilleni että lapsilleni. “  – Tanja T.

“Kirjan suurin ongelma on se, että se on liian hyvä. Tekstit ovat ihan mielettömän mielenkiintoisia ja kuvat hienoja ja oivaltavia! Näistä aiheutuu valtava into päästä niihin paikkoihin, joissa ei vielä ole käynyt ja kaipuu niihin paikkoihin joissa on jo käynyt. Kirjaa lukiessa siis alkaa harmittamaan pitempiaikaista ajan viettämistä luonnossa haittaavat palkkatyöt ja muut velvoitteet.” Juha K.

“Karvinen on tehnyt erittäin suuren työn kirjoittaessaan ja varsinkin valokuvatessaan kansallispuistoja eri vuodenaikoina. Työhön hän on käyttänyt peräti seitsemän vuotta. Lopputulos on huikean hieno.”  Sipoon Sanomat 31.8-17 Riitta Ketola.

Retkipaikka (25.9.2017)

https://retkipaikka.fi/vapaa/esittelyssa-tea-karvisen-nayttava-uutuusteos-kansallispuistot-maamme-luonnon-helmet/

“Jo ensitutustumisella kirjan peruspuitteet vaikuttavat olevan varsin hyvät. Kirja on sopivan kokoinen – ei tihrustettavan pieni, eikä toisaalta mikään järkäle. Selatessa kirja näyttää ja tuntuu laadukkaalta, kauniilta ja uudelta. Kirjan parasta antia on sen faktoilla kansallispuistoille rakentama lisäarvo kenen tahansa kulkijan silmissä: kun astut kansallispuiston portista, katsot paikkaa heti ensiaskeleilla täysin eri tavalla, kun tunnet hieman sen taustoja. Suo ei ole vain suo: jos historia olisi mennyt toisin, se voisi olla turvetuotantoalue. Metsä ei ole vain metsä: saattaa olla, että sen saaminen ‘luonnontilaiseksi’ on vaatinut kovaa ja harkittua työtä, paikallisten päättäväisyyttä, yhteishenkeä ja teollisuudesta saatavan nopean rahan mahtia vastaan taistelemista.”

”Jokaisella Suomen kansallispuistolla on oma tarinansa, ja juuri ne tarinat tämä kirja nivoo yksiin kansiin hienolla ja arvokkaalla tavalla.”

”Ennen kaikkea suosittelen kirjaa kuitenkin ihan tavallisille retkeilijöille, jotka haluavat tietää asioita hieman maisemaa syvemmältä. Ennen kuin astut kansallispuistoon, lue, mikä on sen tarina. Luonto, joka muutenkin olisi silmiesi edessä lumoavan kaunis, muuttuu entistä kauniimmaksi ja entistä merkityksellisemmäksi.”   – Jonna Saari

.